Samsung har slutit ett avtal om att förvärva Smartthings, en ledande öppen plattform för det smarta hemmet och sakernas internet.

Smartthings stöder ett öppet och växande ekosystem av utvecklare som producerar nya typer av uppkopplade enheter och unika molnapplikationer som förändrar hur vi använder teknik i vår vardag. Någon köpesumma har inte avslöjats, men ryktet talar om ungefär 200 miljoner.

– Samsung har under en längre tid investerat i flera nya produkter och enheter som kan prata med varandra över internet. Förvärvet av Smartthings är en spännande utveckling i vår resa för att hjälpa människor till en enklare vardag med mindre oro och ett smartare användande av resurser. Samsung har långtgående och storslagna planer på att utveckla upplevelsen i hemmet, särskilt inom områden som har stor tillväxtpotential, såsom energianvändning och säkerhetslösningar, säger Marko Nurmela, vice vd och marknadsdirektör för Samsung i Norden.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här