Små trådlösa in-ear-proppar är det som gäller i höst. I alla fall om man ska tro Jabra och stockholmbaserade Yevo Labs.

Jabra fortsätter sin satsning på hörlurar anpassade för alla som gillar att träna, älskar musik och avskyr sladdar. Och dessutom inte drar sig för att spendera en hel del på nya prylar.

Nya Elite Sport är ett par sladdlösa in-ear-lurar i ordets rätta bemärkelse. Det handlar om två fristående proppar med inbyggd pulsmätare som går att använda var för sig i monoläge, eller tillsammans i stereo. Headsetet, som alltså även fungerar till telefonsamtal, släpps i butik i oktober och kommer att kosta cirka 2500 kronor. En ”svettgaranti” på tre år ingår.

Jabra Elite Sport product adshot on case
Jabra Elite Sport är ett par trådlösa in-ear-proppar med inbyggd pulsmätning.

En laddning räcker upp till tre timmar, enligt tillverkaren, och användaren kan ladda propparna direkt via fodralets inbyggda batteri för att få ut ytterligare sex timmar. Företaget har tidigare använt en liknande lösning i Bluetooth-headsetet Jabra Eclipse, där det fungerat utan problem. Nackdelen i det fallet är att fodralet krävs för att du ska kunna ladda enheten över huvud taget. Gissningsvis använder Jabra samma lösning för Elite Sport.

Och precis som med Jabras tidigare sporthörlurar, är Elite Sport tätt sammanlänkad med tillverkarens träningsapplikation som finns till både Android och IOS. Propparna har dock stöd för fristående träningsappar för dig som föredrar det.

Yevo 1 är både små, trådlösa och ganska snygga.
Yevo 1 är både små, trådlösa och ganska snygga.

Yevo Labs, ett företag med rötter i svenska Happy Plugs, ”flaggskeppslurar” Yevo 1 är också ett par små, trådlösa in-ear-proppar. De saknar träningsfunktioner, men är både mindre och lättare än Jabras motsvarighet. På insidan hittar vi balanserade element från tillverkaren Knowles och batterier som ska klara 3-4 timmars kontinuerlig uppspelning. Även här fungerar fodralet som en extra kraftkälla. Enligt tillverkaren kan det leverera upp till fem fulla laddningar innan det behöver anslutas till en strömkälla. Yevo 1 släpps i butik inför julhandeln och priset bör hamna kring 3000 kronor i sverige.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här