Bästa tänkbara ljudkvalitet och bra brusreduktion, dock aningen hög prislapp.

Utmarkelse_toppklass_webb

Sennheiser är ett företag med en mycket bred portfölj när det kommer till hörlurar av alla de slag. För ett par år sedan testade vi sladdbundna Momentum, vilka detta testexemplar närmast är en kopia av. Dock har det tillkommit stöd för Bluetooth och aktiv brusreducering.

Hörlurarna finns i flera olika färgkombinationer men vårt testexemplar var försett med en mörkbrun hjässbygel. Samma färgton på kåpornas kuddar, dessa var i brunt skinn.

På en av kåporna sitter kontrollenheten som du använder för att hantera samtal och till exempel musikuppspelning. Enheten har dessutom stöd för NFC, för enkel parning med upp till två samtidiga enheter. De som gillar eller behöver kabelanslutning får med en 1,4 meter lång ljudkabel med 3,5 millimeter anslutning.

Något annat som medföljer är en kabel med kontaktdon för Micro-USB. Denna används för laddning vilket tar knappa tre timmar (från tomt batteri). En laddning ger en drifttid på cirka 20 timmar vid uppspelning.

Då kabeln inte har någon inbyggd mikrofon får du förlita dig på den som är integrerad i kåporna. Och den är verkligen inte något dåligt alternativ, snarare tvärtom. Faktiskt gav den testets renaste samtalsljud och störande blåst hade minimal påverkan. Klart imponerande!

De tätslutande kåporna ger i sin tur god passiv brusreducering. Kombinerat med den aktiva reduceringen blir resultatet riktigt bra. Du kan släppa allt i omgivningen och enbart fokusera på samtalet eller till exempel musiken.

Ljudkvaliteten är också på topp, den är nära nog perfekt med en otrolig spännvidd över alla register. Basen är djup och samverkar med mellanregistret på ett föredömligt sätt. De högre tonerna tillför en enastående dynamik som definitiv ligger i topp i detta test.

Det enda vi skulle kunna önska oss till kommande modell är att den aktiva brusreduceringen gick att justera manuellt. Då kan det bli en förstaplats, beroende på hur konkurrenterna har utvecklats när den tiden kommer.

Test: Sennheiser Momentum Wireless
6 / 6 Betyg
För
Rikt ljud oavsett typ av musik. Mycket bra mikrofon. Brusreducering i toppklass. Komfortabel.
Emot
Lite högt pris. Brusreduceringen kan inte justeras manuellt.
Rekommenderas till
Ett par stilrena hörlurar med bästa tänkbara ljud.

Tillverkare: Sennheiser, www.sennheiser.com – Cirkapris: 2 990 kr inkl. moms, 2 392 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 22 timmar – Impedans: 480 ohm – Känslighet: 110 dB – Frekvensomfång: 16Hz -22kHz – Vikt: 265 gram

Sidor:

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här