D-Link har presenterat en enkel lösning för att förlänga det trådlösa nätverket till alla delar av ett hem eller en byggnad.

Traditionsenligt har D-Link valt det långa namnet Powerline AV1000 Wi-Fi AC Starter Kit på en ny produkt som ska hjälpa Wi-Fi-användare, såväl hemma som på jobbet, att få trådlös anslutning i hela byggnaden.

Startpaketet består av en AV1000 Gigabit Passthrough Adapter, som pluggas in i ett vägguttag och ansluts direkt till befintlig router, och en AV1000 W-Fi Adapter, som sätts i ett annat vägguttag.

Befintligt elnät utnyttjas sedan till att förlänga nätverket till den senare adaptern, som fungerar som Wi-Fi-hotspot och utökar den trådlösa räckvidden.  Den senaste AV2.1 Powerline-tekniken uppges ge förbättrad multiadapterprestanda, minska störningar och stöda datahastigheter på upp till en gigabyte.

Produkten erbjuder funktioner som till exempel Wireless AC1200 (dual-band) för en trådlös överföring upp till 1,2 gigabit per sekund Gbps hastighet, Quality of Service och 128-bits AES-kryptering över elnätet.

Priset för båda enheterna är ungefär 1 200 kronor.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

2 KOMMENTARER

  1. Hej Anders, har de ändrat på överföringen att det skall ligga på samma fas. Har själv en stuga på tomten där jag försökt med överföring genom elen men hur jag än gjorde så fick jag det inte att fungera. Så om det inte är riktigt utprovat så är detta mycke dåliga investerade pengar.
    MVH
    Arne Nilsson

    • Det här är en nyhet, inte ett produkttest. Hur väl det fungerar kan jag tyvärr inte säga. Jag har själv erfarenhet av tidiga produkter där fasproblemet var tydligt, men utvecklingen går som vanligt vidare och tillverkarna säger nu att dessa problem är mycket mindre. Givetvis är det ändå beroende av hur den lokala elinstallationen ser ut.

      (En lösning är ju alltid att ta dit en elektriker för att se till att de två uttag som ska kommunicera hamnar på samma fas.)

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här