Bitdefender samarbetar med bland annat Europol, rumänska polisen och FBI för att hjälpa Gandcrab-offer världen över att få tillbaka sin information.

Cybersäkerhetsföretaget Bitdefender har lanserat ett dekrypteringsverktyg för de senaste versionerna av Gandcrab, ett av världens mest produktiva gisslanprogram.

Utvecklingen har skett i nära samarbete med Europol, den rumänska polisen och med stöd av FBI och andra brottsbekämpande organ. Det nya Bitdefender-verktyget hjälper offer att få tillbaka stulen krypterad information utan att behöva betala någon lösensumma.

Verktyget kan dekryptera data som drabbats av versionerna 1, 4 och 5 av Gandcrab.

www.nomoreransom.org/sv/decryption-tools.html

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här