TV-tillverkaren LG Electronics lanserar en rad nya tv-modeller för 2019 års säsong och förutspår en ökad efterfrågan på modeller med OLED-teknik.

För år 2019 ser LG att OLED-modeller av deras tv-apparater kommer stå för 20 procent av företagets utbud i företagets premiumsegment. Detta motsvarar 3,6 miljoner enheter under detta år, sju miljoner enheter under år 2020 och tio miljoner enheter under år 2021.

Läs också: Test – LG Oled CX65

Airplay 2 och Homekit-stöd

Bland nyheterna i årets modeller finns stöd för Apples Airplay 2-protokoll och Homekit-ramverk vilket gör det möjligt att strlmma innehåller från Apples innehållsbutiker för media samt ansluta en tv från LG till Apples produkter för det smarta hemmet. 2019 års modeller från LG ska också kunna hantera och anpassa Dolby Vision-kompatibelt innehåll för ett bättre HDR-resultat.

LG:s nya tv-apparater med OLED finns i storlekar från 55 tum upp till 88 tum, den sistnämnda med 8K-upplösning. Prislapparna på de nya modellerna ska enligt LG meddelas senare under året när de släppts till den nordiska marknaden.

Annons: Se aktuella OLED-TV-priser på Netonnet


TIDIGARE TESTAT:

Test: LG 65 inch OLED TV – B8 (OLED65B8PLA)

 
Bildkvaliteten är helt enkelt enastående. LG 65 inch OLED TV – B8 är en premium-TV som är som klippt och skuren för alla former av HDR-material. En utmärkelse är på sin plats.

Test: LG OLED-TV C7 55″

 
LG har ett tunt mästerverk i sin 4k-TV med HDR. Den har enastående bildkvalitet och kan mycket väl bli hemmets perfekta underhållningsnav, varför den får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här