Fractal Design Define R6 USB-C White - TG
Fractal Design Define R6 är en av de mest genomtänkta datorlådorna i sin prisklass.
DMZ Rekommenderar

Ett ganska kompakt, stilrent och tyst chassi med plats för fullstora E-ATX-moderkort. Det är vad du får med Fractal Design Define R6 USB-C White – TG, som får våra rekommendationer.

Vi har alltid haft ett gott öga till Fractal Designs chassin, då de kombinerar hög kvalitet, stilren design och en väl genomtänkt konstruktion. En av de senaste modellerna heter Fractal Design Define R6 USB-C White – TG. Det är ett mellantorn som ändå rymmer E-ATX-kort med en bredd på upp till 285 millimeter. Vissa moderkort med vinklade anslutningar i nederkant kan vara svåra att få plats med (detta går dock att lösa genom att göra hål in till den separata PSU-kammaren).

När det gäller insidan är chassit uppdelat i tre zoner: en längst ner för nätaggregat där vi även enkelt kan dra kablar ut längs baksidan, en delvis gömd frontdel där vi placerar 5,25- eller 3,25-tums enheter och slutligen mittdelen för moderkortet. Själva plåten för moderkortet har gott om genomgångar för både kablage och enkel installation av CPU-kylare.

På baksidan ryms dubbla 2,5-tums enheter och en integrerad fläktkontroller för både 3- och 4-pinnars anslutningar. Skulle extra 2,5-enheter önskas kan vi placera två till ovanpå nätgallret till sektionen för nätaggregatet.

I fronten finns dubbla förmonterade fläktar dolda bakom ett snyggt dammskydd. Den främre delen går enkelt att ta bort om vi vill byta till en radiator. Det medföljer även en bakre placerad 140-millimeters fläkt. Totalt nio fläktar ryms, alternativt upp till fyra radiatorer (den topplacerade kan vara på upp till 420 x 140 millimeter).

På ovansidans framkant finns anslutningar för ljud in och ut, en USB 3.1 Gen2 samt dubbla USB 3 och USB 2. Ser vi till insidan finns här 7 + 2 expansionsplatser, vilket gör det möjligt att montera ett grafikkort vertikalt. Vi kan använda grafikkort på upp till 440 millimeter och CPU-kylare med en maximal höjd av 185 millimeter.

Receptet är alltså trevligt. Chassit är också extremt lättarbetat, tyst och flexibelt. Dessutom är prislappen riktigt bra för Fractal Design Define R6 USB-C White – TG.

Av Patrik Wahlqvist

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Fractal Design Define R6 USB-C White – TG
5 / 6 Betyg
För
Stilrent, lättarbetat chassi med gott om plats och många smarta lösningar.
Emot
Ett litet uttag på ovankanten av zonen för "nätagget" hade varit önskvärt för att passa vissa E-ATX-kort.
Rekommenderas till
Fractal Design Define R6 USB-C är ett toppchassi som passar alla typer av användare och system.

Tillverkare: Fractal Design, www.fractal-design.com

Cirkapris: 1 605 kr inkl. moms, 1 284 kr exkl. moms

Mått: 543 x 233 x 465 mm

Vikt: 12,4 kg

Maxlängd PSU: 300 mm

Maxlängd GPU: 440 mm

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här