Hem Artikel Nyheter Philips Hue ljussätter din favoritmusik och dina filmer

Philips Hue ljussätter din favoritmusik och dina filmer

– lägg en ljuslimpa under tv:n

0
Philips Hue och Spotify
Nu kan du synka dina Hue-lampor med musik från Spotify.

Philips Hue släpper en ny integration mot Spotify, nya ljuslimpor som synkar med din tv och givetvis ett gäng uppgraderade lampor och armaturer.

Musik och film ligger i fokus bland höstens mest intressanta nyheter från Philips Hue. Redan förra året släppte företaget en så kallad Sync box som kan uppgradera en vanlig (läs icke-Philips-) tv till en Ambilight-modell där färger i bilden kan synkroniseras med exempelvis ljusslingan Hue Play gradient lightstrip som fästs bakom tv:n. Nu utökar Philips Hue det så kallade gradient-sortimentet med en ”light tube” som kan placeras ovanför eller under tv:n.

Med Hue Sync box och företagets nya ljuslimpa kan du ge din vanliga tv Ambilight.

Uppgradera din tv med en Ambilight – med en ljusslinga eller ljuslimpa

Ambilight är en riktigt trevlig lösning och givetvis gillar vi att man kan få funktionen till sin favorit-tv och inte bara Philips modeller. Enda nackdelen är givetvis att du måste köpa och installera en extra pryl i vardagsrummet och dessutom lägga pengar på både Sync box och någon form av gradient-belysning. Prylarna är dessutom ganska dyra. Det finns startpaket som kostar från cirka 4300 kronor.

ANNONS: Se aktuellt pris på Hue gradient på Webhallen

Philips Hue uppger även att en uppdatering kommer till Hue Play HDMI sync box som gör den kompatibel med upplösningar på 1080p och 1440p i 120 hertz. Den som lirar i 4K får nöja sig med en uppdateringsfrekvens på 60 hertz.

Philips Hue + Spotify = sant

Hue lanserar även en integration med Spotify, vilket gör att du kan knyta samman ljus och musik. Philips menar att det skapar en unik underhållningsupplevelse genom att Hue-appen analyserar metadata från varje låt som spelas och skapar ett ljusskript som gör att dina smarta lampor reagerar till takt, genre och stämning. I Hue-appen kan den som vill bland annat justera ljusstyrka, intensitet och färgpalett.

Du som vill testa Spotify-lösningen hittar den i Hues applikation från och med i dag (den 1 september 2021).

Äntligen kommer filamentlamporna med E14-sockel.

Starkare ljuskällor och snyggare E14-lampor

Hues standardlampor uppgraderas också. Den kanske mest efterlängtade nyheten är att företaget släpper en droppformad så kallad filamentlampa med E14-sockel. Med Hue White filament kronljus kan vi alltså äntligen kan bygga ut våra Hue-system i armaturer med synliga lampor.

Flera av Hues lampor får även en ökad maximal ljusstyrka som motsvarar cirka 75–100 Watt från en traditionell lampa.

LÄS OCKSÅ
Philips Hue släpper smart eluttag och filament-lampor
Test: Philips Lily Outdoor spot light (3-pack)
Nanoleaf Elements – nya ljuspaneler i träimitation

ANNONS: Se aktuella Hue-priser på Webhallen

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version