Varde ljus. Utomhus! Med Philips smarta Lily Outdoor spot light, kan du lysa upp trädgården snabbt, snyggt och enkelt.

Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Du som redan fyllt hela bostaden med smarta lampor och suktar efter mer ska kolla hit. Nu kan du nämligen pryda balkongen, huset och tomten med Philips utomhuslösningar i Hue-serien. Sortimentet är minst sagt digert med allt från ljusslingor till dörrlampor och allt däremellan.

Vi testar ett startkit med tre utomhus-spottar som heter Lily Outdoor spotlight.

Paketet kostar cirka 3 000 kronor. För pengarna får du en herrans massa kabel, tre svarta aluminiumspottar, tre förlängningsben i metall och lika många ”spett” vilket gör att du kan sticka ner lamporna i marken.

ett knapptryck senare fick vintermörkret se sig besegrat

Jag installerade dem utanför sommarstugan en sen vinterkväll och stack helt sonika ner dem i snön intill den framskottade gången. På en halvtimme var allt klart, lamporna satt på plats, kablarna var dragna och gömda under några centimeter snö och ett knapptryck senare fick vintermörkret se sig besegrat.

Du som redan har ett Hue-system hemma lägger snabbt och enkelt till Lily Outdoor spot light via applikationen i mobilen eller datorplattan och kan sedan justera färg, ljusstyrka och lägga till dem i olika scenarier.

Philips Hue Lily XL
Philips Hue Lily XL är storleken större än våra test-spottar.

I marken eller på fasaden

Även du som inte investerat i en Hue-brygga kan använda spottarna som ”dumma” lampor. Lily-spottarna är minst sagt mångsidiga och går även att montera direkt på fasaden. Ljusstyrkan i var och en motsvarar ungefär en gammal 50-wattare.

Både spottar och kablar är gedigna, liksom kontakterna, som skruvas ihop för att säkerställa vädertåligheten. Allt du behöver i monteringsväg följer med i kartongen och längre kablar går att köpa till för en rimlig peng för den som behöver det. Du kan även lägga till fler lampor ur utomhusserien i efterhand. Philips har även lanserat en större modell nyligen, kallad Lily XL.

Philips Lily Outdoor spot light
6 / 6 Betyg
För
Diskret design. Går att montera på fasaden eller sticka ner i marken. Lätt att koppla på fler lampor.
Emot
Möjligtvis priset, även om det känns berättigat. (I skrivande stund kan du dessutom hitta dem i butik för cirka 2 500 kronor efter lite "googlande".)
Rekommenderas till
Perfekt för alla som vill ljussätta trädgården, villan eller balkongen snyggt och enkelt.

  • Tillverkare: Philips, www.meethue.com
  • Pris: 3 000 kronor (ANNONS: köp på Webhallen)
  • Ljusstyrka: Motsvarar glödlampa på 49 W
  • Teknik: LED
  • Spänning: 24 V
  • Vädertålighet: IP65

 

aktuella priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Läs också:
Philips Hue släpper smart eluttag och filament-lampor
Lifx Mini Colour

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här