Allt ligger i detaljerna, skriver Sennheiser när de presenterar de nya in-ear-hörlurarna IE 300. Modellen ska leverera ett nyanserat, naturligt ljud när du är på språng.

Sennheiser IE 300 är laddade med en uppdaterad version av tillverkarens Extra Wide Band-givare på sju millimeter.

Vem ska då köpa de nya lurarna? Tillverkaren letar efter ”passionerade ljudentusiaster” som kräver ljud i hög kvalitet, hemma så väl som på språng. De är med andra ord anpassade för alla som söker en välbalanserad och naturlig ljudbild snarare än mullrande bas.

ANNONS: Handla Sennheiser på HiFi Klubben

IE 300:s så kallade XWB-givare tillverkas vid Sennheisers huvudkontor i Tyskland, något som ska borga för ”överlägsen ljudkvalitet”. För att lyckas med det har IE 300 bland annat en kammare som ska ta bort resonanser i hörselgången, vi håller även tummarna för att passformen i sig är lyckad för de flesta örontyper, annars är det svårt att leverera bra ljud i lurar av den här typen.

Sennheiser IE 300 detaljer
Nya Sennheiser IE 300 har en förfinad version av tillverkarens Extra Wide Band-givare för ”överlägsen ljudkvalitet”. Frekvensomfånget ligger på 6 Hz–20 kHz.

Tillverkaren skickar givetvis med silikon- och minnesskum-proppar i olika storlek, även öronkrokar ska gå att justera för att få dem att sitta så bra som möjligt.

Sennheiser lovar enastående komfort för långa lyssningssessioner och optimal (passiv) ljudisolering.

LÄS OCKSÅ

Sennheiser IE 300 detalj 2
Designen av Sennheiser IE 300 är inspirerad av den professionella ljudvärlden.

Sennheiser IE 300:s medföljande 3,5 mm-kabel är förstärkt, men kan bytas enkelt om så skulle behövas. Propparna har en guldpläterad Fidelity+ MMCX-kontakt i ett försänkt 4,8 millimeter brett uttag i huset. Tillverkaren säljer balanserade kablar med kontakter för 2,5 respektive 4,4 millimeter som tillbehör. Ett ”premiumfodral” ingår.

Men vad kostar Sennheiser IE 300?

Till sist kommer vi till den faktor som riskerar att minska köpsuget för många av oss. Priset. IE 300 släpps i butik redan den 19 januari, men exakt vad de kommer att kosta väntar tillverkaren med att avslöja till ”närmare lanseringen”. Gissningsvis hamnar prislappen kring 3 000 kronor.

ANNONS: Handla Sennheiser på HiFi Klubben

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här