Med markant förbättrad batteritid och imponerande ljud tar Sennheiser Momentum True Wireless 2 klivet upp på in-ear-tronen.

Toppklass
Toppklass

När Sennheiser för något år sedan lanserade första generationens Momentum True Wireless in-ear-headset fick vi en mycket bra lyssnarupplevelse och bra samtalskvalitet i båda riktningarna, men batteritiden var på tok för kort för att de skulle bli den perfekta lösningen. Till version två har detta rättats till och vi får nu ut nästan åtta timmar utan den aktiva brusreduktionen, ANC, och strax över sex timmar med brusreduktionen aktiverad. Tillsammans med det tillhörande laddfodralet får vi hela 28 timmars användning. Laddningen sker med hjälp av Typ-C anslutning och tar cirka 90 minuter och vi får även en typ av snabbladdning som på tolv minuters laddning ger oss cirka två timmars användning.

ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen

Förbättrat laddfodral

Laddfodralet ser i det närmaste ut som tidigare med ett stabilt inre och ett yttre som är täck med ett stilrent vävlikande material som verkligen ger ett exklusivt intryck. Fodralet har även en förbättrad magnet och locket känns stabilare. Sennheiser har även uppgraderat anslutningsdelen som i den första modellen till och från kunde göra att headsetet laddades ut även när det låg i fodralet. Denna del fungerar numera klockrent och de båda snäckorna ansluts och kopplas ut på ett smidigt sätt. Vi kan däremot inte använda den vänstra snäckan separat. Vill du bara använda en så är det höger ”propp” som gäller.

De kan fortfarande upplevas som aningen stora om du har lite mindre hörselgångar

Snäckorna ser även de mer eller mindre identiska ut jämfört med tidigare, även om mindre justeringar gjorts som ger en bättre passform. De kan fortfarande upplevas som aningen stora om du har lite mindre hörselgångar, men tack vare att det medföljer tre olika storlekar på själva plastkåpan som fäster i örongången så finns troligen en modell som passar alla. Vi upplever även att de har fått en bättre passiv brusreduktion vilket är positivt.

Test: Sennheiser CX400BT

Inget för träningspasset

Snäckorna är IPX4-klassade vilket innebär att de är skyddade mot stänk men inte lämpar sig för användning under mer svettiga träningspass. De ansluts till valfri mobil eller platta via Bluetooth 5.1 och har stöd för SBC, AAC och aptX. Den aktiva brusreduktionen är inte lika bra som traditionella hörlurar och det finns även in-ear-modeller som är bättre, men detta med en mindre marginal.

LÄS OCKSÅ: Här är de bästa hörlurarna 2019

På utsidan av respektive snäcka finns en metallplatta som används för att styra musik och samtal med mera. Detta gör vi genom singel-, dubbel- eller trippeltryck. Snäckornas förinställda konfiguration kan justeras från Sennheisers app, Smart Control, vilken även ger oss möjlighet att justera EQ, hantera ANC och en sorts genomhörning som använder enhetens mikrofoner för att släppa igenom visst ljud från omgivningen.

True Wireless 2 bjuder på musikmagi

Ljudet är magiskt bra. Vi får en tydlig separation mellan instrument med klara och tydliga höga och låga toner som även erbjuder en perfekt detaljrikedom. Till detta presterar Momentum True Wireless 2 även en riktigt bra basnivå utan att på något sätt förstöra den totala ljudbilden. En del som är viktig att vara observant på. Om du använder lite för stora plastkåpor för örongången, eller har varit lite för aktiv så kan snäckorna röra sig lite utåt vilket resulterar i en lite sämre basåtergivning. I detta fall roteras snäckan lätt på plats och allt är löst. Den del vi framför allt imponeras över är att modellen passar lika bra till klassiska stycken där varje stråke kommer till sin rätt som till alla former av modernare musikstilar. Kvaliteten på ljudet är dessutom oförändrad oavsett om vi använder ANC eller inte.

LÄS OCKSÅ:
Test: Master & Dynamic MW07
Test: Huawei Freebuds 3i

Kort och gott är detta de mest kompletta och ljudmässigt bästa trådlösa in-ear-modeller vi testat i denna prisklass. De är ett givet val för alla som uppskattar riktigt bra ljud, oavsett om du använder IOS- eller Androidbaserade enheter.

SPECIFIKATIONER

  • Tillverkare: Sennheiser, www.sennheiser.com
  • Cirkapris: 2 995 kr inkl. moms, 2 396 kr exkl. moms
  • ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen
  • Anslutning: Bluetooth 5.1, SBC, AAC, aptX
  • Brusreduktion: Aktiv och passiv
  • Batteritid: ca 8 timmar utan ANC, 6 timmar med ANC
  • Laddfodral storlek: 76,8 x 43,8 x 34,7 mm
  • Element: 7 mm dynamiska
  • Frekvensåtergivning: 5 – 21000 Hz
Sennheiser True wireless 2
6 / 6 Betyg
2 995 krPris
För
Magiskt bra ljud med en ren och fulländad ljudbild, bra batteritid, bra passiv och aktiv brusreduktion, lätthanterliga, stabilt laddfodral, stabil trådlös anslutning.
Emot
Kan vara lite stora för vissa öron.
Rekommenderas till
Söker du bästa tänkbara ljudet till din mobil eller platta är detta ett grymt bra val.

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här