Så speciellt sensationellt är det kanske inte att Dell erbjuder SSD-enheter på 32 gigabyte i ett par bärbara datorer. Men Dells drag är ändå en stor och viktig nyhet eftersom det kan bana väg för SSD-enheternas intåg på företagsmarknaden.

Dell är den största leverantören av bärbara datorer till företag. Att man nu erbjuder den ultraportabla datorn Latitude D430 och den mobila arbetsstationen Precision M4300 med SSD-enheter, ger Dells företagskunder möjlighet att överväga att införa datorer med de snabbare och tåligare lagringsenheterna.

Dell Latitude D430 är en Intel Core 2 Duo-baserad dator med en 12,1 tum stor bildskärm. I grundutförande levereras den med konventionella hårddiskar på upp till 80 gigabyte och det senaste Wi-Fi-gränssnittet 802.11n. Men den erbjuds alltså även med en SSD-enhet på 32 gigabyte och kostar då från 2 199 dollar på USA-marknaden.

Den mobila arbetsstationen Precision M4300 har en 15,4 tum stor bildskärm och kan fås med Intels senaste Core 2 Duo-processorer och hårddiskar på upp till 160 gigabyte. Men även den mobila arbetsstationen kan alltså beställas med en inte fullt så rymlig, men desto snabbare SSD-lagringsenhet.

Nu är Precision M4300 och Latitude D430 inte de första bärbara Dell-datorerna som kan fås med flashminnesbaserade lagringsenheter. Redan i slutet av april började man erbjuda valmöjligheten i ett par andra Latitude-modeller.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här