Efter flera års kontinuerlig utveckling är den så här – KOffice 2.0.0.

Utvecklarna är riktigt glada och lättade.

– Denna release markerar slutet för mer än tre års arbete med att porta KOffice till Qt4 och till KDE 4-biblioteken, säger en talesman för releaseteamet.

Utvecklarnas mål är att lansera en första förhandsversion av vad de har åstadkommit. Därför är KOffice 2.0.0 i huvudsak riktad till utvecklare och testare. Version 2.0 kan vara användbar för vissa användare, men eftersom det är en första release i en lång serie innehåller den sannolikt buggar och inkompatibla egenskaper.

– Vi rekommenderar att Linuxdistributioner väntar lite med att lägga in KOffice som förvald officesvit, heter det från utvecklarhåll.

Noterbart är att KOffice 2.0 inte innehåller alla funktioner som version 1.6 hade. Dessa funktioner kommer enligt utvecklarna i version 2.1 och 2.2, med förhoppningen om att funktionerna ska vara förbättrade och effektivare.

Koffice innehåller KWord för ordbehandling, KSpread för kalkylering, KPresenter för presentationer, KPlato för projekthantering, Karbon för redigering av vektorgrafik och Krita för redigering av rastergrafik.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här