Den ultimata sociala upplevelsen. Det vill Microsoft leverera med nya Windows Phone-modellerna Kin One och Two.

One är liten och ska vara enkel att hantera med en hand. Den har en kamera på fem megapixel. Two fångar verkligheten i åtta megapixel och har större skärm, tangentbord och mer minne. Telefonen kan även spela in film i hd-upplösning.

Microsoft vill nå användare i ur vad de kallar den sociala generationen. Människor som alltid är uppkopplade och vill dela med sig av sina liv. Telefonens så kallade hemskärm, Kin Loop, visar statusuppdateringar från sociala nätverk som Facebook, Myspace och Twitter. Användaren kan ange favoriter bland sina kontakter så att deras uppdateringar och fotografier prioriteras i flödet.

Med applikationen Spot kan användaren dela med sig av filmer, bilder, webbplatser och meddelanden genom att dra både dem och personerna de vill kommunicera med till en speciell plats (”the Spot”) på telefonen, för att sedan sända ut innehållet.

Både fotografier, filmer, SMS, samtalshistorik och kontakter säkerhetskopieras automatiskt och går att komma åt via en vanlig webbläsare. Telefonen blir även först med Micorosofts mediespelare Zune.

Kin kommer att lanseras i USA i början av maj och i Europa senare i höst. Microsoft uppger att mobilen först lanseras i Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här