Datormagazin avslöjar Språkrådets hemliga trick som ska lura Google. Termen ogooglebar är tillbaka – men på rövarspråket.

Publicerat den 1 april, 2013
 
Språkrådet plockade bort ogooglebar i listan över nya ord 2012. Googles påtryckningar gav resultat.
Men efter ytterligare en revidering av listan lägger Språkrådet in det populära begreppet än en gång. Om än i en annan form.
Ogogoogoglolebobaror. 
Genom att använda det så kallade rövarspråket hoppas rådet komma runt alla former av påtryckningar från, främst utländska, storföretag. 
– Inte ens Google Translate klarar att översätta det nya begreppet, så chansen är stor att sökjättens juridiska avdelning aldrig får reda på att vi slår tillbaka, säger en källa vid Språkrådet till Datormagazin.
Och fler förändringar är att vänta. 
Varumärkesrelaterade ord som vespa, soda stream och foppatoffel kommer att ersättas med vovesospopa, sosododa sostotroreamom respektive fofopoppopatotofoffofelol redan under 2013.
– Vanligtvis speglar vår nyordlista förändringar som växer fram naturligt i det svenska språket. Här ser vi en möjlighet att ligga steget före och ge alla svensktalande en chans att utöka sitt ordförråd på vårt initiativ, säger Datormagazins källa.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här