Två bärbara datorer för professionellt bruk och en stationär i två olika varianter är det senaste på företagssidan från Lenovo.

Lenovo fortsätter att använda namnet Yoga för både datorer och plattor, vilket kan kännas lite förvirrande, men den senaste produkten heter i alla fall Thinkpad P40 Yoga och är en högpresterande bärbar dator professionell användning.

Med en 14 tums skärm och upplösningen 2 560 x 1 440 bildpunkter ger datorn en ordentlig arbetsyta, vilken kompletteras med den medföljande uppladdningsbara pennan Thinkpad Pen Pro. På insidan finns en Intel Core i7-processor av senaste snitt, ett Nvidia Quadro M500M-grafikkort, upp till 16 gigabyte arbetsminne och en SSD på 512 gigabyte. För anslutningarna står tre USB 3.0-portar, HDMI, Mini Displayport och nätverk, plus att det finns kortläsare och plats för ett Micro SIM-kort.

Thinkpad P40 Yoga väger 1,76 kilo och det rekommenderade priset startar på 12 000 kronor.

Utöver denna dator, lanserade Lenovo samtidigt även Thinkpad P50s och Thinkstation P310, en bärbar och en stationär dator. Thinkpad P50s kompletterar ThinkPad P-familjen och uppges erbjuda prisvärd funktionalitet och avancerad prestanda i en tunnare och lättare mobil arbetsstation. Datorn har en skärm på 15,6 tum med upplösningen 2 880 x 1 620 bildpunkter och i övrigt samma processor- och grafikutrustning som Yogan.

Den kan hantera upp till 32 gigabyte minne och kan utrustas med olika hårddiskalternativ. Anslutningarna är de samma som för Yogan och batteritiden uppges till hela 17 timmar. Priset för detta är 11 300 kronor och uppåt.

Thinkstation P310 bygger vidare på Lenovo Thinkstation P300 och erbjuder enligt Lenovo en stationär dator för nybörjare men med teknik som i en avancerad arbetsstation. Datorn kan levereras med olika processorer, från Xeon E3-1200 v5 till Core i3 och klarar upp till 64 gigabyte minne. Ett antal olika hårddiskalternativ finns, beroende på modell, av vilka det finns två – en vanlig tornmodell en SSF-typ (small form factor). Pris från 6 300 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här