Ett intressant test med både positiva och negativa överraskningar, där vi framför allt fick större förståelse för vad en väl balanserad brusreducering har att tillföra.

Som alltid har vi vägt in så många aspekter som vi kunnat i vår bedömning. När det gäller detta jämförande test omfattar det ljudkvalitet, passform, känsla över tid, brusreducering, tillbehör, batteritid, laddningstid och prislapp.

När detta läggs samman höjer sig ett par produkter till fullpoängare. Bäst i test blir dock Philips SHB9850. NFC gör det enkelt att ansluta och medföljande sladd diskriminerar inte någon, utan fungerar med produkter från Apple och med Android. Både ljudkvaliteten och den aktiva brusreduceringen är i absolut toppklass. Dessutom har dessa hörlurar mycket behaglig passform oavsett storlek på huvudet. När prislappen så ligger på en låg nivå, sett till vad du får för pengarna, är utmärkelsen tämligen självklar.

Läggs fokus nästan enbart på ljudkvalitet och brusreduktion finns det dock ett par andra hörlurar som är ett strå vassare. Dessa är också de som får vår rekommendation samt utmärkelsen toppklass. Produkten i fråga är Momentum Wireless från Sennheiser. Detta är ett par hörlurar med extremt hög och jämn ljudkvalitet. De presterar oavsett vad du lyssnar på för musik och fungerar lika bra under samtal. Brusreduceringen är också i högsta klass. Dessutom har hörlurarna en grym passform som låter dig bära dem under långa dagar utan att de blir störande. Det som gör att modellen inte når hela vägen är prislappen. Skillnaden i pris är för stor, sett till vad du får.

Enheten har hög ljudkvalitet och en aktiv brusreducering som presterar bra.

Dessa två var självklara val, efter dem kom sex stycken hörlurar som alla var riktigt bra. Faktiskt skulle samtliga kunna vara förtjänta av en rekommendation, men vi väljer att lyfta fram Creative Aurvana ANC. Detta då prislappen är låg i förhållande till de andra, som presterar tämligen likvärdigt. Enheten har hög ljudkvalitet och en aktiv brusreducering som presterar bra. De är också bekväma att bära och har mycket bra batteritid.

Förutom dessa finns ett antal hörlurar med en fyra i betyg, även dessa kan vara rätt alternativ för rätt användare. De enda hörlurar som vi inte anser är ett lyckat köp, trots ett godkänt resultat, är de från Monster och Audio-Technica. Förklaringen är enkel, det finns andra som både är bättre och mer prisvärda.

Hörlurar med brusreducering
4 Betyg
Betyg
4
5 Betyg
Betyg
5
4 Betyg
Betyg
4
3 Betyg
Betyg
3
5 Betyg
Betyg
5
6 Betyg
Betyg
6
3 Betyg
Betyg
3
5 Betyg
Betyg
5
5 Betyg
Betyg
5
5 Betyg
Betyg
5
4 Betyg
Betyg
4
5 Betyg
Betyg
5
4 Betyg
Betyg
4

Sidor:
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

2 KOMMENTARER

  1. Hej Patrik,

    Man ser inte direkt om hörlurarna är tradlösa eller om de har mikrofon.

    För min egen del skulkla jag gjärna hitta ett par tradlösa bluetoothhörlurar som har mikrofon och reducerar brus.
    Men den informationen kanske kommer i tidningsversionen ?

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här