Bra batteritid men den aktiva brusreduceringen påverkar ljudkvaliteten.

Audio-Technica har anor som inger förväntningar. Denna modell, ATH-MSR7NC, har aktiv brusreducering men påminner annars om föregående modeller till det yttre. Det finns dock flera skillnader. En av de mest påtagliga är passformen. Kombinationen av minnesskum och mjukt läder runt kåporna gör enheten mycket bekväm att bära under flera timmar. Detta oavsett form och storlek på huvud samt öron.

Ett integrerat, laddningsbart batteri på 3,7 volt står för kraften och det klarade en drifttid på strax över 29 timmar. Laddningen sker med medföljande kabel (Micro-USB) och tar cirka fyra timmar.

Du får en renodlad audiokabel och en med integrerad fjärrkontroll samt mikrofon.

En lösning vi uppskattar, och som vi ser hos allt fler tillverkare, är att ATH-MSR7NC kommer med dubbla uppsättningar kablar. Du får en renodlad audiokabel och en med integrerad fjärrkontroll samt mikrofon. Detta skapar dels optimala förutsättningar för musikälskare, dels kan du använda den för till exempel samtal tillsammans med dator och mobiltelefon.

ATH-MSR7NC bjuder på riktigt bra ljudkvalitet

Enheten jobbar över ett frekvensspann från fem hertz till 40 kilohertz och har en känslighet på 104 decibel. Den lite högre frekvensgränsen innebär att enheten även klassificerar sig som ett ”HiFi audio headset”. Något som osökt för oss in på just ljudkvaliteten.

Kort sagt är ljudkvaliteten riktigt bra. Du får höga och klara toner, ett brett mellanregister och en välstämd bas. På den fronten kan produkten tåla en jämförelse med betydligt dyrare hörlurar. Detta är utan tvekan en modell som fungerar precis lika bra för musik- och filmintresserade som för den som i första hand söker en lösning för kommunikation.

Den aktiva brusreduceringen når inte upp till förväntningarna

Sedan kommer vi till den lite mindre roliga delen. Det finns aktiv brusreducering, såväl som passiv (genom kåporna). Den sistnämnda är ungefär som väntad, med godkänd dämpning av höga toner. Den aktiva brusreduceringen når dock inte riktigt upp till våra förväntningar, framför allt inte i denna prisklass. Problemet är att ATH-MSR7NC har svårt att reducera lägre toner från buller. Ett annat problem är att den aktiva brusreduktionen även påverkar tonerna i mellanregistret, de upplevs som mer konstlade.

Test: Audio-Technica ATH-MSR7NC
3 / 6 Betyg
För
Bra ljudkvalitet och mikrofon när inte den aktiva brudreduceringen används. Mycket bra batteritid och sköna att använda.
Emot
Begränsad aktiv brusreduktion som även påverkar ljudbilden negativt.
Rekommenderas till
Klarar det mesta med förtjänst men inget för de som behöver aktiv brusreduktion.

Tillverkare: Audio Technica, www.audio-technica.com – Cirkapris: 3 299 kr inkl. moms, 2 639 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 30 timmar – Impedans: 150 ohm – Känslighet: 104 dB – Frekvensomfång: 5Hz-40 kHz – Vikt: 305 gram

Sidor:

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här