Bekväma och med hög ljudkvalitet, dock bör du använda aktiv brusreducering.

Lyx och komfort. Det är känslan av hur de olika materialen har kombinerats. Hjässbygeln har svart skinn av hög kvalitet och runt öronkuddarna sitter otroligt mjukt lammskinn.

Kåporna ståtar med inbyggd tryckkänslighet. Genom att trycka eller svepa med ett finger kan du svara på samtal, anpassa volymen eller byta melodi. Faktiskt även med vantar på händerna.

Något som uppskattas är att det går att byta ut batteriet

På kåporna sitter även en anslutning för laddning (Micro-USB) av det utbytbara batteriet samt en knapp för att aktivera eller stänga av den aktiva brusreduceringen. Något som uppskattas är att det går att byta ut batteriet. Dels när det till slut vägrar ta laddning, dels för att du kan ha med dig ett extra i reserv. Däremot är luckan som håller fast batteriet aningen instabil och det kan vara lite krångligt att stänga den.

Lurarna i sig är ganska små och ska sitta på örat. Det är dock bekväma att bära och trycker inte på öronen, tack vare minnesskummet.

Stöd finns för Bluetooth version 4.2. Likaså får du 3,5 millimeters anslutning vilket gör att du kan fortsätta att lyssna även när batteriet har tagit slut.

Det var stor skillnad på batteritiden beroende på hur vi använde enheten. När sladd användes och brusreduceringen var aktiv klarar vi oss dryga 33 timmar. En tid som reducerades till knappa 14 timmar när Bluetooth användes.

När vi kommer in på ljudkvaliteten i sig är det lätt att förstå varför B&O har blivit så stora. Ljudet är rent och tydligt, dock men en aning överdimensionerad bas. Den sistnämnda märks bara vid viss typ av musik, den blir lite ”basmätt”. Likaså håller mikrofonen bra kvalitet, med tydlig upptagning under samtal.

Ljudbilden håller lika hög kvalitet när vi aktiverar brusreduceringen som även denna är mycket bra. Den gör påtaglig skillnad i alla tänkbara miljöer. Dock rekommenderar vi att denna funktion används som standard, för den passiva delen stänger inte ute så mycket ljud.

Test: Bang Olufsen Beoplay H8
5 / 6 Betyg
För
Bekväma och med hög ljudkvalitet. Både Bluetooth och kabelanslutning. Finns även tillhörande app.
Emot
Har aningen överdimensionerad bas. Lite krångligt fäste till batteriet. Sämre passiv brusreducering.
Rekommenderas till
Kanske inte till resor med tanke på batteritiden, men väl annat.

Tillverkare: Bang & Olufsen, www.beoplay.com – Cirkapris: 3 599 kr inkl. moms, 2 879 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 35 timmar – Impedans: 30 ohm – Känslighet: 97 dB – Frekvensomfång: 20Hz-22 kHz – Vikt: 255 gram

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här