Vi har skrivit om Let’s Encrypt tidigare. Det handlar om att få gratis certifikat till din webbserver så att du kan använda kryptering. Det blev en välkommen lösning, då man tidigare var tvungen att köpa certifikat av till exempel Digicert eller Godaddy. Ett alternativ till att köpa certifikat var att skapa egna sådana, så kallade self-signed eller självsignerade certifikat. När sådana används får dock de som besöker webbplatsen en varning om att certifikatet inte är äkta, vilket kan avskräcka från besök. Så kan man förstås inte ha det.

Let’s Encrypt tillhandahåller utförlig dokumentation över hur du ska gå tillväga för att använda deras certifikat på din server.

I somras tillkännagav de att de hade levererat 100 miljoner certifikat. En siffra som visar behovet av en sådan tjänst. Dock är det bara 58 procent av alla webbplatser på webben som använder kryptering. Driver du en eller flera webbplatser utan att använda kryptering, ta en titt på Let’s Encrypt och bidra till en säkrare webb.

https://letsencrypt.org

Av Patrik Brinkhäll

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här