Logitech följer upp den tidigare mus- och tangentbordskombinationen MK520 med den nya och lite omgjorda MK540.

Mekaniska tangentbord eller sådana av membrantyp är förstås en smaksak. Spelare föredrar oftast de förstnämnda, medan andra vill ha en en trevligare och mjukare upplevelse av sitt tangentbord. För en kontorsmiljö där många människor arbetar kan membranet också vara att föredra, eftersom det vanligtvis ger mindre ljud ifrån sig. Logitechs nya MK540 är av denna typ.

MK540 Advanced Wireless Keyboard and Mouse Combo är konstruerad för både hem och kontor och är ett paket med både tangentbord och mus, som båda använder samma trådlösa USB-mottagare. Tangentbordet är stänktåligt, men ganska enkelt i en tunn formgivning med några extra medieknappar upptill och musen har gummering på båda sidorna för att möjliggöra användning med valfri hand.

Båda komponenterna utnyttjar vanliga AA-batterier och Logitech utlovar en ganska extrem livslängd – tre år för tangentbordet och ett och ett halvt år för musen.

Priset är ungefär 700 kronor.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här