Hem Artikel Nyheter XR700, Nighthawk-router avsedd för spel

XR700, Nighthawk-router avsedd för spel

0
Netgear Nighthawk Pro Gaming XR700 WiFi Router

Netgear har presenterat den senaste medlemmen i Nighthawk-serien, Nighthawk Pro Gaming XR700 WiFi Router – enligt företaget marknadens snabbaste router för spelare.

Mjukvaran i XR700 är centrerad runt Duma OS, ett Linuxbaserat operativsystem med spelinriktning avsett för routrar. Det ger avancerade spelfunktioner, anpassningsbarhet och högre spelprestanda. Bland annat finns det intuitiva och interaktiva Gaming Dashboard, som visar varje ansluten enhets bandbreddsförbrukning, ping och många andra parametrar i realtid.

Geo Filter är en annan funktion som kan begränsa det geografiska avståndet till spelservrar eller andra spelare. Den kan garantera lokal anslutning och upprätta svart- och vitlistor över servrar. Med Network Monitor kan nätverket söka de enheter som lägger beslag på bandbredden och identifiera applikationer som kan vara orsaken till fördröjning. Dessutom finns en inbyggd Plex media server.

På hårdvarusidan har den nya routern en fyrkärnig processor, sex stycken gigabit-portar och en tio gigabit-port. Den har Wi-Fi med MU-MIMO och stöd för 802.11ad, det vill säga trådlöst nätverk på 60-gigahertzbandet, och aktiva antenner. Dessutom finns två USB 3.0-anslutningar.

Priset för kalaset är högt – 5 800 kronor – och försäljningen ska starta under september.

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version