Netgear har presenterat den senaste medlemmen i Nighthawk-serien, Nighthawk Pro Gaming XR700 WiFi Router – enligt företaget marknadens snabbaste router för spelare.

Mjukvaran i XR700 är centrerad runt Duma OS, ett Linuxbaserat operativsystem med spelinriktning avsett för routrar. Det ger avancerade spelfunktioner, anpassningsbarhet och högre spelprestanda. Bland annat finns det intuitiva och interaktiva Gaming Dashboard, som visar varje ansluten enhets bandbreddsförbrukning, ping och många andra parametrar i realtid.

Geo Filter är en annan funktion som kan begränsa det geografiska avståndet till spelservrar eller andra spelare. Den kan garantera lokal anslutning och upprätta svart- och vitlistor över servrar. Med Network Monitor kan nätverket söka de enheter som lägger beslag på bandbredden och identifiera applikationer som kan vara orsaken till fördröjning. Dessutom finns en inbyggd Plex media server.

På hårdvarusidan har den nya routern en fyrkärnig processor, sex stycken gigabit-portar och en tio gigabit-port. Den har Wi-Fi med MU-MIMO och stöd för 802.11ad, det vill säga trådlöst nätverk på 60-gigahertzbandet, och aktiva antenner. Dessutom finns två USB 3.0-anslutningar.

Priset för kalaset är högt – 5 800 kronor – och försäljningen ska starta under september.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här