Hem Fråga experten Flight Simulator-grafik

Flight Simulator-grafik

0

Fråga

Hur mycket måste ett grafikkort kosta för att man med någorlunda behållning ska kunna köra Microsoft Flight Simulator?

Vilken skillnad gör PCIe4? Kan jag köpa ett billigare PCIe4-grafikkort om jag uppgraderar resten (moderkort, minne och processor) med stöd för standarden, eller är det bättre att spendera mer på grafikkortet och behålla äldre hårdvara?

Rednef

Svar

Jag antar att vi talar om Microsoft Flight Simulator 2020? Det är ett de mest krävande spel som för närvarande existerar och kräver en ganska kraftfull dator med seriösa specifikationer. För att kunna njuta av spelet bör du välja det bästa grafikkortet för din skärm. Problemet här är att du inte nämner vilken bildskärm du avser att använda och vilken upplösning den har.

Helt klart är att grafikkortet är den viktigaste komponenten för den här typen av spel, även om det också behövs en bra processor. Däremot tror jag inte att PCI Express 4.0 har någon större betydelse. Jag har inte hittat något test där de använder Flight Simulator, men med andra grafikkrävande spel verkar skillnaden bara handla om procent.

Däremot måste du som sagt anpassa dig efter skärmen. Om allt du kommer att använda är vanlig 1080p-upplösning (1 920 x 1 080) klarar du dig med kort utrustade med Nvidia Geforce GTX 1660 eller AMD Radeon RX 5500.

Om du vill gå upp ett snäpp, exempelvis till 2 560 × 1 440 bör du kanske satsa på Geforce RTX 2060 eller Radeon RX 5600. Vill du gå hela vägen till 4K-upplösning blir det riktigt dyrt, exempelvis Geforce RTX 3090 eller Radeon RX 5700.

Det handlar ju också om att vara framtidssäker med Flight Simulator. Om du planerar att så småningom skaffa en bättre bildskärm bör du redan nu välja grafikkort efter detta.

Men det är mycket svårt att ge exakta råd utan kunskap om dina önskemål och din budget. Du kan dock hitta en hel del hjälp på nätet. Dessutom kan säkert våra läsare bidra med ytterligare kloka synpunkter i kommentarerna.

 

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version