Med ”tung bas och expansivt ljud” hoppas Sony att nya minihögtalaren SRS-XB13 ska göra succé.

Sonys kompakta högtalare, SRS-XB13, ska alltså leverera basljud utöver det vanliga. Med tanke på att den är riktigt liten är vi något skeptiska, men skenet bedrar, lovar tillverkaren.

sony xb13 back
SRS-XP13 laddas via USB-C.

Oavsett hur det står till med basåtergivningen har högtalaren andra funktioner och egenskaper som verkar riktigt trevliga. Vi kan väl börja med prislappen på 650 kronor och möjligheten att koppla ihop två högtalare i stereo. Anslutningen till din mobil/musikspelare sker via Bluetooth och batteriet ska klara 16 timmars musikuppspelning på en laddning.

Trivs bra utomhus

SRS-XB13 är dammskyddad och vattentät enligt IP67-standarden och lär funka fint på våren- och sommarens grillkvällar och strandhäng. Den har även inbyggd mikrofon så att du kan använda den som en högtalartelefon.

Ansluter enkelt till din Android

Alla med en Androidmobil kan ansluta till högtalaren via Fast Pair-teknik, men givetvis fungerar den även med IOS-enheter och datorer med Bluetooth.

Du som ger dig en SRS-XB13 i present får gärna skriva en liten rad i kommentarerna nedan och berätta om högtalaren lever upp till Sonys beskrivning.

Specifikationer Sony SRS-XB13

  • Tillverkare: Sony, www.sony.se
  • Högtalare: 46 mm (mono)
  • Trådlös anslutning: Bluetooth 4.2
  • Profiler: A2DP, AVRCP, HFP, HSP
  • Codecs: SBC, AAC
  • Frekvensomfång: 20–20 000 Hz (samplingsfrekvens 44,1 kHz)
  • Gränssnitt: USB-C

 

lägsta pris visas i samarbete med PriceRunner

 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här