Det senaste året har Microsofts webbläsare ökat mest, medan Chrome och Safari har backat.

Det råder ingen tvekan om att Googles webbläsare Chrome är den tveklöst populäraste webbläsaren för datorer, och att ingen annan kommer i närheten. Långt borta från Chromes användarsiffror har det dock hänt en del det senaste året enligt siffror från analysföretaget Statcounter, och den mest markanta skillnaden står Microsofts webbläsare Edge för.

Edge har enligt siffrorna för juli -22 klättrat till en stabil andraplats med 10,9 procent från att ha legat på en tredje plats med 8,1 procent, vilket är en ökning med 2,8 procentenheter. Under den tiden har man även passerat Apples webbläsare Safari som låg tvåa för ett år sedan med 9,7 procent men som har tappat 0,7 procentenheter till 9 procent.

Under samma tid har den ohotade ettan Google Chrome gått från 68,8 procent till 66,1 procent vilket är en minskning med 2,7 prodentenheter, det vill säga nästan lika mycket som Edge har vuxit.

Den konstanta fyran i sammanhanget är Mozillas Firefox som låg på 7,2 procent för ett år sedan, men som har klättrat till 8,1 procent. Även femman är densamma under den här tiden, vilket är Opera som har gått från 2,5 procent i juni -21 till 3,1 procent i juli -22.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här