torsdag, september 29, 2022
Hem Taggar Firefox

Tagg: Firefox

Edge allt mer populär på datorer

Det senaste året har Microsofts webbläsare ökat mest, medan Chrome och Safari har backat.

Microsoft för Edge snabbare

Microsoft introducerar komprimering i webbläsaren Edge för att göra surfandet snabbare och programmet mindre utrymmeskrävande.

Nu släpper Mozilla sin VPN-tjänst i Sverige

Intresset för VPN-tjänster fortsätter att öka, och nu har folket bakom webbläsaren Firefox har nu släppt sin egen VPN-tjänst Mozilla VPN i Sverige.

Webbläsaren LibreWolf är här – förgrening av Firefox

En ny webbläsare kallad LibreWolf har släppts. Den bygger på samma kod som Firefox och är en så kallad "fork", en förgrening av utvecklingen.

Facebook kommer ihåg mig

Fråga: Jag loggar alltid ut efter användning av Facebook. Det har länge förvånat mig att jag vid klick på genvägen www.facebook.com får se att jag har till exempel fyra olästa inlägg i diverse möten.

Firefox som standard

Fråga: Var i registret ligger "standard"-informationen om webbläsare? Efter en av Windows uppdateringar försvann Firefox från valbara läsare.

Firefox kryper fram

Fråga: De senaste dagarna har Firefox varit långsammare än långsamt! Jag får hela tiden något meddelande om att ett skript eller en webbsida bromsar min webbläsare.

Malwarebytes kraschar Mozilla

Fråga: Jag blev rekommenderad i senaste numret att använda Malwarebytes. Efter installation och genomsökning av datorn fungerar inte längre Thunderbird och Firefox.

Programtips: Firefox 71 Beta 9

Spana in nästa version av Firefox innan den släpps i en skarp version. Betan är byggd för alla som inte har något emot en och annan bugg, men inte vill riskera "allt" med Firefox Developer.

Programtips: Cliqz 1.29.3

Cliqz är gratis och har tagits fram av en tysk utvecklare. Det är en Firefox-baserad webbläsare som sätter användaren och hens personliga data i första rummet.