Intresset för VPN-tjänster fortsätter att öka, och nu har folket bakom webbläsaren Firefox har nu släppt sin egen VPN-tjänst Mozilla VPN i Sverige.

Mozilla i några år erbjudit en egen VPN-tjänst, men Mozilla VPN har inte funnits tillgänglig i Sverige förrän nu. Totalt omfattar tjänsten fler än 400 servrar i mer än 30 längder, och man använder sitt WireGuard-protokoll för att et krypterar vi din nätverksaktivitet och dölja IP-adresser, och man säger sig inte heller logga, spåra eller dela nätverksdata. Krypteringen av nätverksinformationen sker på enhetsnivå. Mozilla VPN har även en Split Tunneling-funktion som gör det möjligt att välja vilka program och appar som ska anslutas till VPN samtidigt som andra appar kan ansluta direkt till Internet utan skydd.

Enligt ett pressmeddelande har intresset för Mozilla VPN varit väldigt stort inför lanseringen i Sverige (och i Finland där lanseringen sker parallellt).

Abonnemanget omfattar möjligheten att ansluta upp till fem enheter med kryptering på enhetsnivå och med tillgång till fler än 400 servrar i mer än 30 längder. Det ska inte heller finnas några bandbreddsbegränsningar.

Mozilla VPN fungerar med Windows (10 och 11), Mac (10.14 och nyare) och Linux (Ubuntu 18.04 och nyare) samt för IOS (12.0 och nyare) och Android (8 eller nyare). Abonnemanget kostar 9,99 euro/månad men blir billigare om man väljer 6- eller 12-månaders abonnemang.

1 KOMMENTAR

  1. Dyrt.
    Mullvad VPN är billigare och har samma funktioner. Samt att man kan betala kontant direkt hos Mullvad eller köpa kontantkort hos bland annat Webhallen. Använder man kontanter så blir man alltså ospårbar. Att betala med krypto eller kreditkort/banköverföring är dock inte lämpligt eftersom dessa inte är anonyma.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här