Microsoft introducerar komprimering i webbläsaren Edge för att göra surfandet snabbare och programmet mindre utrymmeskrävande.

Microsoft har introducerat en ny funktion för att göra webbläsaren både snabbare och mindre utrymmeskrävande. Det handlar om att från Edge version 102 och nyare har börjat använda komprimering på webbläsarens cachefiler.

Enligt Microsoft är just filer som cachelagrats från webben extremt lämpade för komprimering då det ofta handlar om olika former av textbaserade filer.

Effekten av komprimeringen blir dels att Edge i sin helhet kan ta upp mindre utrymme på datorn, men också att det ökar sannolikheten för att material från tidigare besöka webbplatser ska finnas kvar på datorn, och därmed kunna läsas in från datorn istället för att behöva laddas hem en gång till.

Funktionen fungerar med Edge version 102 och nyare och är automatiskt aktiverad där datorn och webbläsaren uppfyller de satta minimikraven. Dessa minimikrav finns och är satta med hänsyn till att komprimeringen inte skulle medföra någon fördel utan tvärtom göra webbläsaren långsammare på datorer med väldigt sparsmakade systemresurser. Därför aktiveras den bara där det faktiskt resulterar i en prestandaökning.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här