Kategori: grafik-och-bild

Ett kraftfullt bibliotek av grafikfunktioner för att skapa, redigera och konvertera bilder via kommandoprompten. Det är speciellt användbart för utvecklare, men även andra kan ha nytta av det.

Firealpaca är ett utmärkt rit- och målningsprogram, dessutom är det gratis. Programmet har en rejält med funktioner och det går att skapa riktigt fina alster med en smula kreativitet.

Exif Pilot är ett program för att visa och redigera EXIF-, IPTC- och XMP-taggar. Det är ett bra gratisprogram för att visa metadata men några av redigeringsfunktionerna kan bugga.

Graphicsgale är ett kraftfullt program med aningen ålderdomligt gränssnitt för de som vill redigera grafik och animeringar. Det har hängt med ett bra tag och släpptes som Freeware 2018.

Birdfont är ett anständigt program för att skapa och redigera typsnitt. Gratisversionen låter dig skapa typsnitt med SIL Open Font-licens. För kommersiella typsnitt behöver du betala.

Skapa, redigera eller extrahera ikoner snabbt och enkelt med hjälp av IcoFX. Dessvärre kostar programmet en slant men du kan i alla fall testa utvärderingsversionen innan ett eventuellt köp.

Gimp är ett gratis bildbehandlingsprogram som faktiskt är en riktig utmanare till Adobe Photoshop. Det är kraftfullt och passar även de som behöver mer professionella funktioner.

Medibang Paint Pro är ett gratis ritverktyg för att skapa bland annat serier. Programmet finns för flera plattformar och ritverktygen har anpassningsbara penslar som är tryckkänsliga.

Paint.net är ett ganska kraftfullt och gratis bildbehandlingsprogram som underhålls väl och räcker till de flesta. Programmet är också rappt, både i starten och när du arbetar med det.