Prenumerera på Datormagazin

 

Här beställer du enkelt en prenumeration på tidningen Datormagazin. Så snart du fått ditt första nummer kan du dessutom aktivera din digitala prenumeration (som ingår utan kostnad) så att du kan läsa oss på nätet, i din datorplatta eller smarta mobil. Via e-tidningstjänsten får du även tillgång till äldre utgåvor av Datormagazin.

Du betalar enkelt med kort, Paypal eller Swish (nr: 123 196 35 37).

Du som vill hantera din existerande prenumeration och/eller komma i kontakt med kundtjänst kan gå in här: http://datormagazin.prenservice.se/Kundtjanst

Senaste utgåvorna


Senaste nytt

Test: Sennheiser Handmic Digital

Det ultimata hjälpmedlet för flexibla journalister eller debuterande musikanter. En bra mikrofon har många nytta av, och denna är i toppklass. Något för de med PC, Mac eller en enhet med IOS.

Utomhuskamera D-Link DCS-2670L

Välutrustad utomhuskamera

Utomhuskameran Full HD 180° Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-2670L) från D-Link har ett IP65-klassat hölje för att kunna klara krävande förhållanden, inklusive regn, damm och snö, samt 1080p-upplösning och ett vidvinkelobjektiv.

VLC Chromecast

VLC har fått stöd för Chromecast

Det populära medieprogrammet VLC har släppts i en större uppdatering, som har fått versionsnumret 3.0. Den nya versionen ståtar med en hel del nya funktioner och finesser, av vilka den mest efterlängtade nog är stödet för Google Chromecast.

Test: Lifeprint

Lifeprint tar fotoutskrifterna till nästa nivå genom att addera AR-möjligheter, via utskrifterna och en tillhörande app. Ett intressant koncept, även om det nog ändå är i sin linda.

Logitech MK540

Ny kombination från Logitech

MK540 Advanced Wireless Keyboard and Mouse Combo är konstruerad för både hem och kontor och är ett paket med både tangentbord och mus, som båda använder samma trådlösa USB-mottagare.

Chrome https. Bild: Fabio Lanari, GNU Free Documentation License,

Chrome blir hårdare mot osäkra sidor

Google ökar säkerhetskraven och meddelar i sin blogg att när version 68 av webbläsaren Google Chrome släpps i juli kommer samtliga webbplatser som inte kör https att markeras som osäkra. Dags att uppgradera.

Resurser på webben: Att flyga drönare

Drönare får inte flyga kring flygplatser och vissa andra områden. Exakt vilka dessa områden är kan vara svårt att hålla koll på. Då är det perfekt med en tjänst som Canifly, som underlättar.

mobildata

Mobildata minskar i pris

Post- och telestyrelsens rapport ”Prisutvecklingen på mobiltelefoni och bredband 2017” visar att svenska mobilabonnemang med stora datamängder minskar i pris. Däremot ökar både priset på fast bredband och kostnaden för att ansluta en villa till fiber.