Fråga

Hej. Jag har problem med min DVD-brännare (Plextor 708a). Det är så att jag inte hittar något innehåll på mina DVD-skivor, varken de brända eller köpta. Innehållet på CD-skivor hittar den, men inte DVD.

En annan fråga. Jag har en mapp som jag inte kan ta bort. När jag försöker ta bort den säger datorn att den inte finns. Hur kan jag ta bort mappen (ikonen) som inte finns (men ändå finns)?

Jag har Windows XP med SP2.

Svar

1) Troligen är brännaren defekt. Det skulle eventuellt kunna handla om att den behöver rengöras. Detta är mindre troligt, eftersom CD-skivor kan läsas, men prova gärna att använda en rengöringsskiva.

2) Sådana här problem beror ofta på att det är något fel med mappens eller filens namn. Går den att flytta? I så fall kan det fungera att flytta in den i en annan mapp och därefter radera denna.

På samma sätt kan du bete dig om mappen redan är undermapp till en annan. Flytta bort allt annat som du vill ha kvar och radera mappen på nivån ovanför.

Om inget av detta fungerar, eller om mappen ligger i roten på disken, återstår att försöka ta bort den med DOS i ett kommandotolksfönster. Kommandot RD (remove directory) tar bort mappar. En sida med massor av tips om att ta bort besvärliga filer och mappar hittar du här: http:// winhlp.com/WxCannotDelete.htm

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här