Här är Huawei U8300. En smart mobiltelefon som tillverkas i Kina, men har utvecklats i Kista.

Telefonen har en 2,6-tumsskärm, ett QWERTY-tangentbord och kostar strax under tusenlappen laddad med ett kontantkort från operatören Tre. Modellen är företagets första telefon med Android (version 2.1) som tagits fram på Huaweis forskning- och utvecklingscenter i Kista.

Enligt Stefan Munther, chef för mobilproduktplanering i Europa på Huawei, ska telefonen göra det enkelt att kommunicera med vänner över sociala nätverk.

– U8300 är utvecklad för att möta de krav som dagens digitala ungdomar ställer på sina mobiltelefoner. När vi utvecklade U8300 var det viktigt att få till en design som var annorlunda gentemot traditionella smartphones, med fokus på användarvänlighet och ergonomi, säger Stefan Munther.

Bland specifikationerna hittar vi bland annat trådlöst nätverk, GPS, Bluetooth, FM-radio och en kamera med 3,2-megapixelupplösning. Minnet på 256 megabyte går att utöka med ett Micro-SD-kort

Batteriet ska klara taltider på upp till 200 minuter och en passningstid på upp till 200 timmar.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här