Linuxdistributionen Puppy har en variant för äldre hårdvara, kallad Wary Puppy. Buggfixar i en liten uppdatering av Wary 5.0, så uttrycker sig utvecklarna om den nya 5.1-versionen.

– Wary Puppy är vår Puppy Linux-variant vars mål är stöd för äldre hårdvara, speciellt i områdena video och analog modemuppringning, säger Barry Kauler, talesman för utvecklarteamet.

Standardkärna är version 2.6.32.28, som är så kallad long-term supported. Wary har ett litet men konstant växande paketförråd kallat Pet. Barry Kauler säger att för att vara en liten uppdatering av distributionen är det ganska många applikationer som har uppdaterats.

Många justeringar har gjorts i den underliggande infrastrukturen. Dessutom har en ny applikation tillkommit, Wcpufreq, ett verktyg för att skala processorns frekvens.

I rena siffror är det inte mindre än 24 program och verktyg som har uppdaterats. Bland dessa kan nämnas kompileringsverktyget Bacon, videopaketet ffmpeg, fönsterhanteraren JWM, webbläsaren Firefox och verktyget Pwinhood för Windowsutdelningar. Av de fem infrastrukturella ändringarna finns exempelvis kärnmoduler och verktyg för filsystem.

ISO-filen upptar 123 megabyte och är gratis att ladda ned och använda.
www.puppylinux.com

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här