Under den pågående Apple Worldwide Developers Conference visade man under måndagen upp en för-handsversion av det kommande operativsystemet IOS 6 – och det innehåller många nyheter, över 200 enligt Apple själva.

Bland annat ingår en ny kartapp med förbättrad navigation, nya Siri-funktioner och stöd för flera språk, inbyggt Facebookstöd och förbättrad telefonfunktion med bland annat möjlighet att besvara ett inkommande samtal med ett SMS.

Annat nytt är exempelvis förbättringar till Safari,utvecklade e-postfunktioner, utvecklad delning av foton, stöd för Facetime-samtal över mobilnätet och Passbook, en app för att hålla reda på biljetter och liknande.

IOS 6 kommer att finnas tillgängligt som en fri uppdatering till Iphone, Ipad och Ipod Touch under hösten.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här