Nu kommer Google Drive. En ny molntjänst där användaren kan ladda upp filer och komma åt dem via nätet, mobila enheter och datorer.

Drive fungerar till både Mac och PC och Google har även släppt en applikation till Android-telefoner och -plattor. En IOS-version är på gång. Google Docs är inbakat i den nya tjänsten, men man kan även ladda upp exempelvis film-, bild-, Word- och PDF-filer och dela  innehållet med andra. Fem gigabyte ingår i gratisversionen, men mer kan köpas till i efterhand.

Företaget har givetvis lagt in en sökmotor som gör det möjligt att leta efter filer med hjälp av nyckelord, filtyp och ägare. Och tack vare en inbyggd OCR-läsare fungerar sökningen i skannade dokument som lagts till i Googlemolnet. Företaget har även en teknik för automatisk taggning av fotografier vilket bland annat innebär att funktionen kan känna igen geografiska platser.

– Tekniken är fortfarande i ett tidigt skede, och vi förvänar oss att den ska bli bättre med tiden, skriver Googles Sundar Pichai i företagets blogg.

Drive hittar du på http://drive.google.com

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här