En uppdaterad mjukvara från Apple gör att några av deras 4G-produkter nu fungerar på frekvensen 1 800 megahertz.

Den svenska mobiloperatören Tele2 förbättrar sitt 4G-nät genom att öppna 1 800-bandet och bygga ut 800-bandet i områden där kraven på kapacitet är som störst, till att börja med i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det här innebär att Tele2 från och med nu erbjuder kunder med Iphone 5, Ipad med Retinaskärm och Ipad Mini 4G-tillgång i dessa städer. Allt som krävs är uppgradering till IOS 6.1.

– Det känns fantastiskt att vi som första operatör i Sverige kan erbjuda våra kunder som har Iphone, 4:e generationens Ipad eller Ipad Mini supersnabb surf i vårt 4G-nät, säger Samuel Skott, ansvarig för Tele2 Privat.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här