Det är inte så länge sedan taiwanesiska Adata presenterade det supersnabba minnet XPG V2 med en hastighet på 2 800 megahertz. Nu toppar man redan detta med en ny version för 3 100 megahertz.

Företaget själva kallar den nya XPG V2-serien för den senaste generationens överklockningsminne, som uppfyller alla spel- och datorentusiasters vildaste drömmar. XPG V2 3100 använder tvåkanalsteknik, som i kombination med Intels fjärde generationens Core-processorer och den senaste Z87-plattformen ger bästa möjliga prestanda.

Denna kretsuppsättning är utformad för alla entusiaster som behöver maximal prestanda i sina system. Detta uppnås genom en kombination av XPG V2 3100, Intel Core-processorer och Z87-kretsuppsättningen.

Det nya överklockningsminnet är utvecklat i samarbete med Asrock och kan användas med alla moderkort med Z87. Modulerna kan överklockas direkt med XMP (Extreme Memory Profile) till den maximala frekvensen 3 100 megahertz en bandbredd på 24 800 megabyte per sekund.

Den nya produkten har stöd för TCT (Thermal Conductive Technology) för värmeavledning och använder ett högkvalitativt kylelement i aluminium för att sänka modulens temperatur.

Minnena levereras i par med en total kapacitet på åtta gigabyte till ett rekommenderat pris på 9 900 kronor inklusive moms.

imagecreate
Föregående artikelMinnowboard rider på Pi-vågen
Nästa artikelVattenkyld låda
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här