Intel har lanserat en ny serie SSD-enheter avsedda för företagsdatorer kallad Intel Solid-State Drive Pro 1500 Series.

De nya SSD-enheterna har enligt Intel utvecklats specifikt för enkel driftsättning och säker administration i kombination med lägre total ägandekostnad och förbättrad prestanda.

SSD Pro 1500-serien är utrustad med företagsanpassade säkerhetsfunktioner, som hårdvarubaserad 256-bitars AES-kryptering och nyckelhanteringsprotokoll enligt branschstandarden Opal. 1500-serien uppges också ha utvecklats för att dra nytta av den fjärde generationens Intel Core-processorer med Intel Vpro-tekniken.

Enheterna finns i storlekarna 80, 120, 180, 240, 360 och 480 gigabyte, där alla utom den största finns i två olika formfaktorer, den nya mindre M.2 och vanlig 2,5-tums. Samtliga har SATA-gränssnitt för sex gigabit per sekund och erbjuder sekventiella läshastigheter på 540 megabyte per sekund och skrivhastigheter från 480 till 490 gigabyte per sekund.

Produkterna visas på Intel Developer Forum som pågår 10-12 september i San Francisco.

 

Föregående artikelReservladdning i miniformat
Nästa artikelProgramtips: Slimboat 1.1.39
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här