Branschens mest högpresterande hårddisk i formfaktorn 2,5 tum och sju millimeters tjocklek hävdar Toshiba att deras nya MQ01ACF är.

MQ01ACF-serien är Toshibas första hårddisk med sju millimeters höjd och en rotationshastighet på 7 200 varv i minuten. Två modeller erbjuds, MQ01ACF050 med en lagringskapacitet på 500 gigabyte och MQ01ACF032 på 320 gigabyte.

Med ett SATA-gränssnitt på sex gigabit i sekunden utlovas överföringshastigheter på 1 850 megabit per sekund. Den tunna hårddiskserien är lämplig för bärbara och ultratunna bärbara datorer där det krävs både relativt hög prestanda och kostnadseffektivitet, vilket utesluter SSD-enheter.

Toshiba avslöjar inte när de nya hårddiskarna faktiskt kommer att bli tillgängliga eller vilka datorer som kommer att vara först att dra nytta av dem.

Föregående artikelProgramtips: Ashampoo MP3 Cover Finder 1.0.7
Nästa artikelProgramtips: Feedly for Chrome 18.1
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här