HP har presenterat Slate21 All-in-One – företagets första allt-i-ett-dator med operativsystemet Android.

HP Slate21 All-in-One har en 21.5-tums IPS-pekskärm med 1080p-upplösning som enkelt kan lutas i vinklar mellan 15 och 75 grader för olika användningssätt. Med Nvidiias fyrkärniga Tegra 4-processor, åtta gigabytes lagring och Android 4.2.2 säger man sig kombinera snabbhet och prestanda med kraftfullt och enkelt handhavande.

För kontakten med omvärlden står Wi-Fi, Bluetooth,SD-kortplats och tre USB 2.0-portar. Inbyggd webbkamera finns. Mjukvaran Splashtop2 HD gör det möjligt att ansluta till Windowsdatorer i nätverket och Kingsofts officeprogram erbjuder produktivitet. Strömförsörjningen är separat, något inbyggt batteri finns inte.

HP Slate21 All-in-One förväntas finnas tillgänglig i Europa i september. Svensk prissättning är inte klar, men uppskattat pris i Europa är 380 euro.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här