Toshibas nylanserade Canvio Connect är en portabel extern hårddisk som erbjuder upp till två terabyte lagringsutrymme i en kompakt formfaktor och flera olika färger.

Vad som skiljer den från konkurrerande produkter är dess förmåga att komma åt och dela filer när som helst, var som helst. Enheten kan nämligen både dela ut media och säkerhetskopiera filmer och bilder direkt från smartphones, datorplattor och andra mobila enheter som är utrustade med Toshibas app för IOS eller Android.

Så länge Canvio Connect är kopplad till en internetansluten dator som är påslagen ger den fullständig tillgång till alla sina filer, bilder, musik och filmer från alla enheter – oavsett var de är. Stora filer och mappar kan också delas direkt. Som en extra bonus ingår också tio gigabyte gratis molnlagring.

Enheten levereras NTFS-formaterad och med en NTFS-drivrutin för Mac. Den finns i färgerna svart, silver, blå, röd och vit i olika storlekar från 500 gigabyte till två terabyte. Priserna går från 100 dollar till 190 dollar, ungefär 700 till 1 300 kronor. Det är inte känt när den kommer till Sverige.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här