HP i USA markerar ett tydligt ogillande av Windows 8 genom att rekommendera Windows 7 till sina kunder.

HP har börjat markera sitt missnöje med Windows 8 genom att uppmuntra sina kunder att köpa en Windows 7-dator i stället för en Windows 8-maskin. I en ny kampanj på datortillverkarens amerikanska webbsidor annonseras datorer med Windows 7 med devisen ”Back by popular demand”.

Kunderna upplyses om att de kan spara 150 dollar på att köpa en dator med det äldre operativsystemet och det är mycket lättare att hitta datorer med Windows 7 än med Windows 8 på sidorna. Det är tydligt att HP vill positionera Windows 7 framför Microsofts senare pekskärmsorienterade operativsystem.

Något motsvarande syns ännu inte på företagets svenska webbsidor, där Windows 8 fortfarande är det dominerande operativsystemet i de datorer som utannonseras.

Föregående artikelProfessionell spelskärm
Nästa artikelMinnen billigare igen
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här