Stor är den, och böjd. Den kurviga telefonen G Flex med självläkande bakstycke börjar säljas i Sverige den 15 februari.

LG satsar på en tredje plats i Norden för Android-telefoner i år. En del av den satsningen är den innovativa G Flex, världens första telefon med böjd skärm. Med sina gigantiska sex tum kan den dock kanske inte riktigt räknas till telefonerna och LG själva kallar den för phablet, alltså en kombination mellan telefon och platta.

Förutom den böjda OLED-skärmen har G Flex också ett egenutvecklat böjt batteri på 3 500 milliamperetimmar. Processorn är en 2,26 gigahertz fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 800 och det finns två gigabyte minne plus 32 gigabyte lagring. G Flex har 4G/LTE-stöd.

Skärmens böjningsradie är 70 centimeter, vilket ska vara anpassat för en användning på tre decimeters avstånd från ögonen. Den konkava skärmen ger en bra filmupplevelse och telefonens form gör att det känns naturligt att hålla den till örat, trots dess storlek – Datormagazin har provat.

Det så kallade självläkande bakstycket är egentligen inte det, utan består av ett material som kan ta upp små fördjupningar, exempelvis i form av mindre repor, och återta sin form efter en stund.

Den 14 februari börjar G Flex säljas i Sverige, till priset 7 000 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här