I butik 17 september 2015

Tester
Zagg Universal Pocket Keyboard
Ett lätt och tunt portabelt tangentbord till IOS- och Android-enheter.

Pebble time
Den publikfinansierade klockan Pebble är här i en ny tappning med färgskärm som det stora paradnumret.

Asus Radeon R9 Fury Strix 4GB
AMD:s något enklare och billigare prestandakrets har här tolkats av Asus i deras produktfamilj Strix.

Logitech MX Master
Den schweiziska armékniven bland datormöss passar proffs bland både Windows- och Mac-användare.

Silverstone Nightjar SST-NJ520 520 w
Silverstones senaste nätaggregat misslyckas där företaget brukar briljera.

Netgear Aircard 785 Mobile Hotspot
Om du vill ha en liten och smidig 4G-router på resande fot hoppas Netgear att detta är produkten för dig.

Cyberlink Director Suite 3
En komplett svit för dig som vill redigera ljud, bild och video.

Jämförande test
SSD-enheter av alla de slag
Mycket har hänt sedan vi senast testade SSD-enheter. Det finns numera betydligt fler enheter som kan anslutas via snabbare och smidigare gränssnitt som PCI Express och M.2. Vi utser det bästa köpet på SSD-marknaden 2015.

Mjukvara
Besök i nördarnas paradis
Datormagazin besöker Cisco Live, en gigantisk årlig konferens där företaget Cisco Systems med partners utbildar och visar produkter för tusentals fans. En upplevelse som gav framtidsfingervisningar i det myller av tekniker och journalister som närvarade vid eventet.

Så skyddar du dina data
Det är lätt att få för sig att det räcker att köpa sig en multi-disk-NAS för att få en säker backup av sina data. Tyvärr är verkligheten en helt annan, något vi själva fått erfara. Vi visar dig hur du sätter upp en säkrare säkerhetskopiering som i stort sett kan garantera dig att du inte kommer att förlora data vid en diskkrasch, brand eller annan katastrof.

Utnyttja Windows backupfunktioner
Det viktigaste med säkerhetskopiering är att den blir gjord. Det är Microsofts tanke med Filhistoriken i Windows 8 och 10. Men hur länge räcker den till innan dina behov blir för stora? Är den ett giltigt alternativ till de dedikerade lösningarna för säkerhetskopiering? Vi går igenom hur du utnyttjar de inbyggda funktionerna och vad de erbjuder.

Så säkrar du din molnlagring
Molnlagring är fantastiskt. Du får tillgång till dina filer var du än är. Men oavsett om du använder Dropbox, Onedrive eller Google Drive riskerar du att dina filer kommer på villovägar, då dessa tjänster kan bli måltavlor för illasinnade individer. Så vad kan du egentligen göra för att säkra dina känsliga data, och hur går du till väga?

Hårdvara
Dator på pinne
Intel tar sig an kategorin dator på pinne, och gör det med besked. Men till skillnad från medielösningar som Chromecast och dess gelikar är detta ett fullgott Windows-system på en HDMI-ansluten pinne. Det är givetvis inte en lösning utan kompromisser, men den imponerar trots detta.

Värmeproblemen i Snapdragon 810
Under lång tid hade Qualcomm nära nog monopol på marknaden för mobila integrerade kretsar, men med Snapdragon 810 vände det. Bland annat på grund av påstådda problem med överhettning. Men hur mycket sanning ligger det i dessa påståenden egentligen, och hur påverkar det kunderna i praktiken?

Mobilt prestandaskutt med Cortex-A72
Prestandaökningarna för processorer i x86-lägret har stagnerat något de senaste åren, en verklighet som står i kontrast till ARM-lägret, där prestanda ökar med stora steg för varje år som går. Denna utveckling fortsätter i kommande arkitekturen Cortex-A72, där vi ser allt från minskad tillverkningsprocess till ökad prestanda och energieffektivitet.

Linux
Många farhågor runt Systemd
Under året som har gått har du vid ett flertal tillfällen kunnat läsa om kontroversen runt Systemd i Linux-gemenskapen. Beslutet att integrera systemkomponenten Systemd i distributioner som Debian och Ubuntu har skapat stor debatt i Linux-gemenskapen, men vad är det egentligen som gör Systemd så kontroversiellt? Finns det fog för all kritik?

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.