I butik 23 juli 2015

Tester
Apple Macbook 12 tum
Apples senaste medlem i Macbook-familjen är här och bjuder på moderna funktioner, men skralt utbud av portar.

Be Quiet Dark Power Pro 11 200W
Be Quiets nya semimodulära nätaggregat i entusiastklassen.

Evga Supernova 650GS 650W
Ett fullt modulärt och semipassivt kylt nätaggregat.

Toshiba SSHD
Toshiba fortsätter att satsa på hybridlösningar mellan hårddisk och SSD, men resultatet är detsamma.

Corel Painter 2015
Corel väljer att finslipa sitt verktyg för digitalt målande och resultatet är definitivt imponerande.

Microsoft Surface 3
Microsoft överger ARM-processorer i den senaste Surface-plattan som gör mycket rätt, förutom prislappen.

Xara Photo & Graphic Designer 10
Ett bra och billigt alternativ till Adobes verktyg för grafik.

Jämförande test
Fotoskrivare
Vi ställer sju av marknadens mest intressanta fotoskrivare mot varandra. Om du vill skriva ut dina viktigaste fotografier på ett sätt som både ser bra ut och håller väl över tiden bör du läsa vårt ingående test.

Mjukvara
Fullt av moln på Microsoft Ignite 2015
Tillsammans med ungefär 23 000 andra IT-proffs spenderade vi fem intensiva dagar på Microsofts nya konferens i Chicago. Dagarna fylldes av föredrag, nätverkande, nyheter och inspiration.

Uppdaterad Windows 7-installation
Windows 7 lever än. Fast att behöva göra en nyinstallation är inte roligt med tanke på alla uppdateringar som ska installeras i efterhand. Det löser du med en egen, integrerad installationsskiva.

Kommandotolken i Windows 10
Jodå, den klassiska kommandotolken finns kvar även i Windows 10. Inte nog med det, den har utvecklats. Somliga skulle nog hävda att det är för lite och för sent, men för andra är det icke desto mindre välkommet.

Kom igång med Zimbra
Behöver du nå e-post, sociala medier eller kalendern från olika enheter? En plattform som Zimbra kan underlätta. Konceptet finns både som en öppen version och som en betalversion. Här får du en inblick.

Nytt webbspråk från MIT
Då var det dags för ett nytt språk och ramverk för webbtillämpningar, nämligen Ur/Web. Kanske kan det vara framtidens lösning, då målet är säkra och snabba tillämpningar som ska vara enkla att utveckla.

Säkerhet i mobilen
Från att ha varit enbart mobiltelefoner till att bli redskap för arbete och underhållning. Numera riskerar du alltså inte bara att bli av med adressboken om enheten hackas, går sönder eller blir stulen.

Automatisera med Applescript
Det är inte bara utseendet som har fått en uppfräschning på sistone. Även möjligheterna att automatisera både OS X och applikationerna har förbättrats. Här tittar vi på vilka alternativ som finns.

Skapa appar för alla enheter
”Ett Windows” är Microsofts nya slogan. Och med det följer också ett sätt att skriva en applikation för alla typer av enheter. Möt Windows Universal Apps – framöver kommer detta att bli vanligt.

Egen webbapp med Angular
Angular används för att bygga webbapplikationer. Utvecklingen drivs av Google och den går i rasande takt, bara i år väntas tre versioner. Här lär du känna möjligheterna genom ett exempelprojekt.

Hårdvara
Alltid uppkopplad
En del önskar det, andra behöver det och några kräver det. En ständig uppkoppling oavsett var man råkar befinna sig. Här får du tips på några smarta lösningar.

Bluetooth 4.2 och sakernas internet
Bluetooth-standarden har funnits i över 20 år. Precis som tekniken i övrigt utvecklas den ständigt, och med version 4.2 kommer ett nytt fokusområde – sakernas internet.

Superkraften bakom Hololens
Microsofts verklighetsförvrängande glasögon Hololens skapade uppståndelse när de demonstrerades i början av året, men vi spekulerar över om teknikens verkliga potential ligger i molnet.

Raspberry Pi 2 som skrivbordsdator
Den är billig, liten och strömsnål, vår kära hallonpaj. I sin senaste inkarnation är den också hyfsat kraftfull, kanske till och med så kraftfull att den kan ersätta en traditionell dator?

Linux
Fjärrskrivbord med Linuxsystem
Linuxsystem är i grunden byggda för att kunna användas på distans. En del metoder är smidigare än andra, en del bjuder på fler funktioner än andra. Följ med på en genomgång av några alternativ.

Test av Mageia 5
Nyligen släpptes den femte versionen av Mageia, en förgrening av Mandriva. Vårt test började inte bra, och slutade värre.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
End

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.