Hem Artikel Nyheter Stryktålig telefon

Stryktålig telefon

0

Från Cat Phones, tillverkare av telefoner för krävande miljöer, kommer den nya smarta telefonen Cat S40, den tåligaste och mest avancerade telefonen från företaget hittills.

Cat S40 är formgiven med den växande marknaden för stryktåliga smarta telefoner i åtanke, där tio miljoner enheter såldes globalt under 2014. Den tuffa S40 är bland annat falltestad på betong upp till 1,8 meter, är IP68-klassad och överträffar den amerikanska militära specifikationen Mil-Spec 810G för vatten, damm och stötar.

Skärmen skyddas av Corning Gorilla-glas 4 och är extra ljusstark för användning i direkt solljus. På insidan sitter en fyrkärnig Qualcomm MSM8909 på 1,1 gigahertz och ett batteri på hela 3 000 milliamperetimmar. Operativsystemet är Android Lollipop.

Telefonen har funktioner för användning med handskar eller blöta fingrar och har sensorer som meddelar användaren när den inte är vattentät och visar med en animation hur det kan åtgärdas. En särskild appbutik med appar för arbete och fritid utomhus tillhandahålls och ett sortiment av stryktåliga tillbehör finns.

Priset i Sverige landar på runt 5 000 kronor.

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version