Eizo visar upp en bildskärm där inställningarna kan fjärrstyras centralt.

Den nya bildskärmen Flexscan EV2780 från Eizo Nordic är företagets första med USB-C-kontakt, en anslutning som stöder både video, ljud och USB-signaler och erbjuder en hastighet på upp till fem gigabit per sekund mellan skärmen och anslutna enheter. Den kan dessutom leverera upp till 30 watt för laddning av bärbara datorer och andra enheter, vilket eliminera behovet av separat strömanslutning.

Bildskärmen är tänkt för både traditionella kontor och de moderna flexkontoren där man flyttar runt med sin bärbara dator. EV2780 har smala skärmkanter och finns i svart eller vitt. 27-tumspanelen är av IPS-typ med upplösningen 2 560 x 1 440 bildpunkter, en ljusstyrka på 350 candela per kvadratmeter och ett kontratsförhållande på 1000:1.

En inbyggd sensor justerar automatiskt skärmen ljusstyrka efter omgivningsljuset och ett förinställt ”pappersläge” minskar det blå ljuset. Om flera skärmar används tillsammans kan alla inställningar göras på alla samtidigt. Möjlighet finns också att sköta inställningarna centralt.

Enheten har också en Displayport- och en HDMI-anslutning, två högtalare och hörlursuttag. EV2780 kommer att bli tillgänglig i januari.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här