Automatisk analys av stora mängder data på längden och tvären är vad som just nu behandlas på en stor konferens i Orlando.

Datormagazin är på plats i Orlando, Florida, där Splunk håller sin sjunde årliga utbildningskonferens, Conf2016. Splunk är företaget som på tretton år blivit stora inom området analys av maskindata i stora mängder, en verksamhet som började ge vinst 2009 och börsnoterades 2012.

Mitt bland turister och Disneyanläggningar har man samlat runt 5 000 utvecklare, partners, kunder och användare för att de ska få lära sig mer om hur stordata kan hanteras och fås att leverera information på längden och tvären. Hundratals olika lektioner och föreläsningar går in på det mesta inom datanalys, med ämnen som ”Du kan inte skydda vad du inte kan se”, ”Affärsanalys med Splunk”, ”Realtidsövervakning av en molnbaserad mikroservicearkitektur med  Splunk Cloud och HTTP Event Collector” eller ”Keeping the Junk Out of Splunk – maximera värdet av din Splunklicens och var beredd på dataöversvämning.

Vi är ännu bara inne på första dagen, som inleddes med ett långt och inlevelsefullt anförande av företagets VD, Doug Merrit, tillsammans med ett antal partners. Han passade också på att släppa en del nyheter. Bland annat att Splunk Cloud och Splunk Enterprise från och med i dag är tillgängliga för nedladdning i den nya version 6.5 som ska göra det ännu snabbare och enklare att maximera värdet av maskindata med  hjälp av anpassad maskininlärning.

Splunk ITSI (vilket står för IT Service Intelligence) är ett program byggt på Splunkplattformen, en maskininlärningsdriven övervakningslösning som använder analys för att hjälpa organisationer att hitta problem snabbare och förenkla incidentutredningar och arbetsflöden . Splunk ITSI 2.4 är nu tillgängligt.

Splunk avancerar också sin analysdrivna säkerhetsvision med nya utgåvor av Splunk ES och Splunk UBA. Splunk ES 4.5 ger ett gemensamt gränssnitt för att automatisera hämtning, delning och svar i miljöer med flera leverantörer. Splunk UBA 3,0 erbjuder nya maskininlärningsmodeller, samt ytterligare datakällor och innehållsuppdateringar.

Ett av nyckelbegreppen i anförandet var att molnet är det nya normala, och som Merritt uttryckte det:

– Var vi än går, vadar vi genom data just nu.

 

 

 

Föregående artikelTest: Bequiet Silent Loop 280
Nästa artikelSkapa en filmskiva
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här