Oneplus har blivit kända för virtual reality-lanseringar av sina produkter och med Oneplus 3 var det extra avancerat – men telefonen är nog ännu mer intressant.

Ytterligare ett kinesiskt företag har visat upp en ny telefon, nämligen den lilla uppstickaren Oneplus. Med sin tredje telefon, som påpassligt nog bär namnet Onpelus 3, ger man sig på att konkurrera med de riktigt vassa telefonerna till ett lägre pris. Ytterligare en nyhet är att företaget nu vuxit så pass att deras produkter finns till allmän försäljning och inte bara genom inbjudan.

Efter att tidigare ha experimenterat med höljen ibland annat keramik har nu 3:an fått ett rejält metallhölje med en elegant formgivning. 5,5-tumsskärmen är av AMOLED-typ och på insidan finns en fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 820-processor på 2,2 gigahertz, vilket borde borga för goda prestanda. Det är nog dessutom första gången en telefon utrustas med sex gigabyte LPDDR4-arbetsminne.

I stället för kortplats har telefonen ett lagringsminne på 64 gigabyte som standard. Det finns fingeravtrycksläsare, ett batteri på 3 300 milliamperetimmar, USB C-anslutning, dubbla SIM-platser och kameror på åtta respektive 16 megapixel. Androidversionen är 6.0.1.

Oneplus 3 kan bara köpas på webbplatsen www.oneplus.net och kostar då 3 695 kronor, vilket inkluderar frakt.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här